Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

tuhat ja yksi työtä

Share |

Maanantai 16.9.2013 klo 14:20 - -Aliisa


Nimi-check, yrityksen perustaminen-check, henkilöstö-check, kirjanpito-check, palkat-check, kotisivut-check, toiminnaohjausjärjestelmät-check,...............logot ja markkinointimateriaalit-check, asiakkaat-check, auto-check, tuotteet-errr, niin, tuotteet.. check.

Kyllä tuotteita löytyy. tuhansia erilaisia värikoodeja sisältäviä sävytysjärjestelmiä, on RAL, Pantone, NCS ja vaikka mitä muitakin. On maalia seinään ja pöytään ja lattiaan ja kattoon ja sisä- ja ulkokäyttöön ja autoon ja veneeseen ja teollisuuteen - puulle, metallille ja muoville on omat tuotemerkit-tottakai. On lakkoja ja liimoja ja massoja ja vaikka mitä. Aika paljon siis. Onneksi on henkilökuntaa, joka näistä ymmärtää!

Olen pitkittänyt väistämätöntä vetoamalla kotisivujen tekoon, varastosaldojen korjailuun tm. mutta nyt pitää katsoa totuutta silmiin- on aika ottaa itseään niskasta kiinni. Minunkin pitää tuntea yrityksen tuotteet. 

Tiesin kyllä, että pienessä yrityksessä saa tehdä ja joutuu tekemään kaikkea. Siis kaikkea. Siivoamisesta ulkomaankauppaan. Tuotteen markkinoinnista sen valmistukseen ja myyntiin. ( Esimerkiksi sprayt, jotka sävytämme asiakkaan omalla sävykoodilla.) Pankkisopimuksista reskontran hoitoon. Onneksi jotkut asiat on sentään helppo ulkoistaa(esim.kirjanpito) Tiesin kyllä, että minunkin pitää opetella sävytys, kertoa, miten pohja pitää käsitellä ja millä ennen maalausta.. Tiesin, että hetkittäin olen yksin liikkeessä ja silloin sisään saattaa tulla asiakas, joka haluaa ostaa maalia tai ehkä jopa maaliruiskun -minulta. 

Tiesin, että minun pitää erottaa alkyydit akrylaateista ja epoksit polyuretaanista. Pitää tuntea maalausjärjestelmät ja rasitusluokat, kalvojen paksuudet ja kulutukset, ohentamiset ja muunnot. Olisi vähintäänkin tyydyttävää osata kertoa ruiskuista, edes jotain.  Ilman insinöörin tutkintoa ja teknisen myyjän työkokemusta kakku tuntuu melko suurelta haukattavaksi.

Olen kuitenkin päättänyt yrittää. 

Koko settiä on turha kuvitella opettelevansa hetkessä, mutta sopivina annospaloina tarjoiltuna urakka ei ole täysin mahdoton. Ensimmäinen maistiainen tarjoillaan Lechlerin järjestämässä koulutuksessa keskiviikkona, jossa aion olla eturivissä. Torstaina olenkin stten pesunkestävä tekninen myyjä Hydrofaninmaalaustekniikoissa-vai mitä luulette? :D  

flyer.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Opti Color maalikauppa Oy Salvelanlaaksontie 2 b 21500 Piikkiö Puh. 010 2318 230